Renate Baert
Vladslostraat 21
B-8600 Diksmuide
Tel(+32) 0477-24 19 38
Fax(+32) 051-51 00 16
Mailinfo@degrootewaere.be

Bezienswaardigheden

musea - couleur locale

In de oude Bloemmolens van Diksmuide vind je de tentoonstelling "tussen Akker en Bakker". In de sfeer van een grootse maalderij ervaar je hoe het malen en werken met molens zijn meegeaan met de tijd. Ook het begijnhofplein,de kapel en tentoonstellingsruimte zijn vrij toegankelijk overdag.

Op wandelafstand van De Groote Waere vindt men de specialiteits-bierbrouwerij de Dolle Brouwers. De bezoekers kunnen er het zuiver ambachtelijk brouwen van het gerstenat van A tot Z volledig volgen. Rondleiding elke zondag om 15 uur.

Bloemmolens Diksmuide Begijnhof Diksmuide

In Sint-Jacobscappelle ligt het cultuurrijke cafeetje de Gevallen Engel. Je kunt er genieten van oude volksspelen of tochtje met een kayak. In de oude kaasmakerij van Passendale kom je vanuit een orginele invalshoek alles te weten over kaas en kaasbereidingen.

Het meest authentieke dorp van Vlaanderen is het openluchtmuseum "Bachten de Kupe" in Izenberge, in het Mout en Brouwhuis 'De Snoek' kan je terugblikken op de tijd van dampende brouwzalen en kille gistingskelders. Geschiedenis en demonstratie en proeven van chocolade kun je in Choco-story te Brugge. Met zijn talrijke musea is Brugge een mooie stad voor een geslaagde daguitstap.

Index | Fietsers en mountainbikers | Wandelaars en natuurliefhebbers | Oorlog en vrede