Renate Baert
Vladslostraat 21
B-8600 Diksmuide
Tel(+32) 0477-24 19 38
Fax(+32) 051-51 00 16
Mailinfo@degrootewaere.be

Bezienswaardigheden

oorlog en vrede

De Ijzertoren herbergt een 22 verdiepingen tellend museum over oorlog en vrede. Iets verderop is De Dodengang : een plaats waar men de Eerste Wereldoorlog nog kan aanvoelen.

Het In Flanders Fields Museum te Ieper is een modern, levend oorlogsmuseum met tal van invalshoeken. In combinatie met het bijwonen van de Last Post en een bezoek aan de John Mc Rae site is het zeker de moeite waard. Ook het Tyne Cot Cemetry te Passendale, het Memorial Museum Passchendaele en Talbot House in Poperinge zijn belangrijke herinneringen aan de oorlog.

Dodengang - Diksmuide Tyne Cot

De grootste Belgische begraafplaats is in de buurt van Houthulst. In Keiem is er een begraafplaats met 628 Belgische gesneuvelde jonge mannen. Duitse begraafplaatsen zijn te vinden in Langemark (o.a. studenten),en Vladslo. Deze rustplaats voor 25683 gesneuvelden bevindt zich in het Praetbos, de site ontroert door de aanwezigheid van de wereldberoemde beeldengroep "Treurend Ouderpaar" van Käthe Kollwitz. Er zijn zowat 75 Commonwealth oorlogsbegraafplaatsen op Iepers grondgebied : twee zijn te voet te bereiken vanaf de Grote Markt (Ypres Reservoir Cemetry en Ramparts Cemetry). Meer info vindt u op de website van de Commonwealth War Graves Commission.

Index | Fietsers en mountainbikers | Wandelaars en natuurliefhebbers | Musea en couleur locale